Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Várunk Titeket 2022-ben is!
Tájékozódj az aktuális járványügyi rendelkezésekről →

Várunk titeket 2022-ben is!

 

Köszönjük, hogy ennyien ünnepeltetek velünk a Vörösmarty téren! A pandémia okozta nehézségek után hatalmas öröm számunkra, hogy közösen újjáéleszthettük a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt! Idén egy élményekben, fényekben, karácsonyi illatokban gazdag, mégis biztonságos rendezvényen találkozhattunk egymással személyesen és vihettük haza magunkban az ünnepet. Találkozzunk idén is a fa alatt! Hamarosan jelentkezünk friss információkkal.

2022-ben is találkozzunk a fa alatt!

Covid info:

Kedves Látogatóink!

Idén kiemelt figyelmet fordítunk a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár biztonságára. Hogy vigyázhassunk saját magunk, és mások egészségére is az ünnepvárás időszakában, a vásár látogatása – a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz kötött.

Ennek betartása érdekében az alábbi iratokat ellenőrizzük a vásárra való belépéskor:

Magyar állampolgárok esetén a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet szerint a védettséget

  • védettségi igazolvány igazolja
  • vagy az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

A védettség igazolvány felmutatása, illetve a védőoltást igazoló applikáció használata során minden esetben szükséges a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatása!

 

Nem magyar állampolgárok esetén

A nem magyar állampolgár a védettséget igazolhatja az uniós digitális Covid-igazolvány
bemutatásával.

Azon nem magyar állampolgárt is koronavírus ellen védett személynek kell tekinteni,

  • aki olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és
  • koronavírus elleni védettségét az állam által a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja.

Ezen államok listáját az alábbi KKM rendeletek rögzítik:

7/2021 (IV.29) KKM rendelet

17/2021. (V.22.) KKM rendelet

 

A Vásár biztonságos látogatására vonatkozó rendelkezéseink esetében – a jogszabályi követelményeknek való megfelelés érdekében – a mindenkori hatályos jogszabályok az irányadók.

Bővebb információk a Vásár biztonságos látogatásával kapcsolatban és Vásári Házirend itt érhető el.

facebook ikon instagram ikon youtube ikon