Budapesti Karácsony 2022

A Halászbástya európa 3. legszebb kilátója

A legtöbb európai főváros bővelkedik gyönyörű épületekben, amelyeket a turisták nagyon szívesen megcsodálnak kívülről. Ahhoz azonban, hogy be is menjenek vagy fel is menjenek rá, gyakran plusz motiváció szükséges, ilyen lehet például az épület vagy műemlék tetejéről elénk táruló fantasztikus panoráma.

A Buildworld nevű építőipari cég a Tripadvisor értékelések és említések alapján összeállította a legnépszerűbb kilátópontok listáját, és ebben Budapest nagyon előkelő helyen szerepel: a Halászbástya lett Európa 3., és a világ 5. legszebb panorámáját nyújtó épülete. Az európai rangsorban az Eiffel-torony és a szintén párizsi Sacre-Coeur előzte csak meg.

A párizsi Eiffel-torony egyébként az abszolút első helyet is megszerezte, a világ legszebb panorámáját nyújtó kilátópontnak választották. Az amerikai kontinensen a new yorki Empire State Building bizonyult a legjobbnak az értékelések alapján, és az utazók még a London Eye-t emelték ki, mint csodás európai kilátópontot.

A régebbi, hagyományos épületekben a nagy ablakok és a szép kilátás megteszik a dolgukat. Máshol, mint például a dubai Burj Khalifában – amely a világ legmagasabb épülete – nagy teljesítményű, kiterjesztett valóságú teleszkópok és a speciális effektusokkal ellátott üvegpadló egészítik ki a futurisztikus városkép panorámáját.

Forrás: budapestinfo.hu 

This site is registered on wpml.org as a development site.