Budapesti Karácsony 2022

Köszöntő

Budapest mindig gyönyörű, de a karácsonyi Budapest talán a legkülönlegesebb. A díszkivilágítás fényei, a sült gesztenye, a fahéjas mandula és a forralt bor illata, az ünnepre készülődő budapestiek forgataga olyan egyedi hangulatot teremt, amely csak a budapesti advent sajátja.

Karacsony Gergely fotója

Köszöntő

2023 karácsonya legyen ismét Budapest fénnyel teli ünnepe!

Karácsony Gergely
Budapest Főpolgármestere

A hagyományos adventi vásár idén november 24-től a Deák téren várja mindazokat, akik számára a karácsonyra való rákészülés elképzelhetetlen egy séta nélkül a belvárosi bódésorok közötti sokadalomban. Az egyedi készítésű kerámiák, a vásárfiának való mézeskalácsok, a különleges karácsonyfadíszek csak töredékei a széles kínálatnak, amiből az érdeklődők válogathatnak. Aki megéhezik vagy megszomjazik, az sem marad hoppon: a hagyományos vásári ételek és italok mellett ínyenc különlegességekkel is készülnek a szervezők.

A Budapest Brand Zrt. Budapest 150. születésnapja alkalmából a vásár mellett egy különleges élménnyel is készül a budapestiek számára. Idén először mutatkozik be a Városháza Parkban a „Téli élménypark”, egy jégfolyosóval kiegészített jégpálya, amely páratlan látványvilágával várja a korcsolyázás szerelmeseit. Hiszen ezt a várost együtt építjük és együtt is ünnepeljük.

Mindenkit szeretettel várunk a karácsonyi vásárban és a belváros szívében létesülő korcsolyapályán!

 

Karácsony Gergely, főpolgármester

This site is registered on wpml.org as a development site.