Programok

Karácsonyi Vásár megnyitó

november 19. 14:30

Idén újra megnyitja kapuit a főváros ikonikus téli ünnepe, a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár. Közel ötven kézműves egyedi termékei, gasztronómiai különlegességek, ünnepi fényfestés és közös adventi gyertyagyújtás várja december 31-ig a látogatókat a város egyik legszebb helyszínén, a Vörösmarty téren. Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 19-én 14:30-tól a Vásár ünnepélyes megnyitójára, amelyen fellép a Fourtissimo Jazz Orchestra, és találkozhatnak a Vásár Angyalával.

Köszöntőt mondanak és a Vásárt megnyitják: Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Faix Csaba a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

Első adventi gyertyagyújtás

november 28. vasárnap 17:00

 

Az első adventi vasárnapon Karácsony Gergely főpolgármester és Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész gyújtja meg a gyertyát a Vásár gyönyörű adventi koszorúján. A hagyományokhoz híven ezen a napon öltözik ünnepi fényekbe a főváros is, hiszen a gyertya lángjának fellobbanásával Budapest díszkivilágításának fényei is kigyulladnak.

Második adventi gyertyagyújtás

december 5. vasárnap 18:00

 

Eljött a második adventi vasárnap is! Ismét meghitt, közös gyertyagyújtásra várunk mindenkit a Vörösmarty téren. Az ünnepi hangulatról a Fool Moon együttes gondoskodik.

Érkezik a Mikulás a Vörösmarty térre!

december 5. vasárnap 16:30-18:00

 

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron a gyerekek személyesen mondhatják el karácsonyi kívánságaikat a Mikulásnak. 16:30-tól a különleges fényfestést a Mikulás érkezése követi, aki azt ígérte, egyetlen gyermek sem távozik tőle üres kézzel!

Harmadik adventi gyertyagyújtás

december 12. vasárnap 17:00

 

Egyre közeledik a karácsony! Már a harmadik gyertya lángja tölti be a Vörösmarty teret. Ismét ünnepi dalok csendülnek fel a Tutti Cantabile előadásában.

Negyedik adventi gyertyagyújtás

december 19. vasárnap 17:00

 

Már csak egy hét maradt karácsonyig, végre meggyújthatjuk az utolsó gyertyát is a koszorún! A Vörösmarty téren újra összegyűlünk, hogy ezt a pillanatot is közösen élhessük át. A Jazzation együttes karácsonyi dallamai kísérik majd az ünnepi eseményt.

Adventi vetítés a Gerbeaud Ház homlokzatán

Varázslatos fényvilág születik félóránként a Budapesti Adventi és karácsonyi vásárban! Téli életképek, ünnepi jelenetek és budapesti városképek elevenednek meg a Gerbeaud Ház homlokzatán. Minden nap újabb és újabb meglepetés várja a vásár látogatóit, a fényfestésekből pedig kibontakozik a téli főváros mozgalmas, hangulatos és vidám élete.

 

Köszönjük a csodálatos látványt a Maxin10city csapatának!

 

Időpontok: december 1-26. között minden nap

hétköznap 17:00-21:00 félóránként

hétvégén 17:00-22:00 félóránként