http://Manni_Mezes

Kézművesek

Manni Mézes

mézeskalácsos

Az én történetem:

Kádár Manni és Kádár Ferkó mézeskalács készítők vagyunk. A mesterséget Lázár Julitól, a Népművészet Ifjú Mesterétől tanultuk. Családi műhelyünkben már 19 éve közösen készítjük mézeskalácsainkat. Célunk örömet szerezni és mosolyt fakasztani mézeskalácsainkkal.

Mit találsz nálam:

Mézeskalácsainkat saját liszt, méz és tojás felhasználásával készítjük. Írókás technikával készült mézeskalácsaink motívumai a magyar népművészet kincseiből merítkeznek. Standunkon megtalálhatóak a klasszikus mézesbábok, mint a szív és a huszár, de állatfigurák, hangszerek, karácsonyi és téli formák (csillagok, csengettyűk, fenyők, mikulások, csizmák, kesztyűk), valamint egyedi feliratos szívek is. De térbeli mézeskalácsokat (fenyőfa, karácsonyfa, házikó, templom és betlehem) és cukormázzal bevont modernebb kalácsokat, téli, karácsonyi figurákat is találnak nálunk az érdeklődők.
Néprajzi termékek közül is válogathatnak nálunk a vásározók. Korábban nem publikált, Magyarország egész területéről gyűjtött fotók szolgálnak alapul a néprajzi kiadványaink elkészítéséhez. Közel 200 néprajzi képeslap kerül kiállítás formájában a standunkra, ami természetesen meg is vásárolható. Minden évben elkészül a néprajzi naptárunk is. Ilyen formában 13 remek kép kerül törzsvásárlóink otthonába a régi paraszti életből. Háromféle méretben noteszekkel is várjuk a Kedves Látogatókat!