http://Vitéz%20Kürtős

Ízműves

András Tünde

faszénparázson sült kürtőskalács és kürtőskalácsból készült desszertek

Az én történetem:

A Vitéz Kürtős közel 20 éve egyike azon első vállalkozóknak, akik e sütemény hagyományos elkészítési módját újraélesztették, hogy a kürtőskalácsot megismertessék az egész világgal. Azóta küldetésünkké vált, hogy kürtőskalácsainkkal megédesítsük az életet ízzel és élménnyel, hogy a kürtőskalácsozás -mint közösségi minőségi időtöltés - népszerűsítésével összehozzuk az embereket, hogy a hagyományok kreatív újragondolása által megőrizzük és továbbadjuk a kürtőskalácshoz kapcsolódó értékeket.
Célunk, hogy az egész világ megismerje az egyszerre erdélyi, székely és magyar termékként bejegyzett legédesebb hungarikumunkat, ezáltal valóra váljon álmunk, hogy a kürtőskalácsot egyszer úgy emlegessék híres magyar termékként, mint az olaszok pizzáját vagy a franciák croissant-ját.

Mit találsz nálam:

A faszénparázson karamellizált vaníliás cukor, a tökéletesen ropogós, aranybarna, cukormázas külső és a puha tészta adja az igazi, hagyományos kürtőskalács jellegzetes ízét.
A leghagyományosabb kürtőskalácsunk a sima vaníliacukros, de megtalálható nálunk Magyarország kedvenc kürtőskalács-ízesítése, a barnacukor és a fahéj elegyével megszórt kürtőskalács is, valamint a frissen darált diós kürtőskalács, mely a legnépszerűbb kínálatunkban. Klasszikus ízesítésben kaphatóak még a gyerekek kedvencei: a kakaós, kókuszos és mandulás kürtőskalácsok. Az első igazán különleges kürtőskalács-ízesítés, ami a Vitéz Kürtős névhez kötődik, az nem más, mint a málnás kürtőskalács: a kicsit savanykás, liofilizált (gyorsfagyasztva szárított) málna és a karamellizált cukor kettőssége egyszerre összezavar és rabul ejt – ajánljuk ezért minden gourmand-nak, aki nyitott az újdonságokra és az egyedi ízekre. Az ínyenceknek a különleges ízesítések közül szívből ajánljuk a csokicseppes és a meggyes-mákos kürtőskalácsot is!

  • http://Vitéz%20Kürtős
  • http://Vitéz%20Kürtős
  • http://Vitéz%20Kürtős
  • http://Vitéz%20Kürtős