Lukács Tibor József

Weboldal

1991-ben kezdtem el a tervezői munkát és ma már egy saját atelier-ben több mint 300 féle fajátékot készítünk. A készítés minden mozzanata kézi munkát igényel, ezért nincs is két teljesen azonos játék, mindegyik unikális darab. A termékek számos munkafolyamaton mennek végig: kontúrpecsételés a nyersanyagra, furatok elhelyezése, termék kivágása lombfűrész segítségével, felületcsiszolás, visszanedvesítés, szárítás, teljes felület újracsiszolása, festés, polírozás, illetve összeállítás (mozgó játékok).

Célom, hogy a gyerekek játék közben is tanuljanak, illetve az oktatásuk is játékos formában történjen. Ebbe az elgondolásba illik például a madaras fa sorozat, amely az általam kontinensek általam legszebbnek ítélt madarait mutatja be. A hozzácsatolt többnyelvű kártyácska ismerteti a madarak neveit is.

Van olyan termékem, amely az első lépések megtételében segít pl. csattogó lepke és a tologatós játékaink és vannak olyanok is, amelyekkel a fiúk újraélhetik egy-egy kalózregény élményeit. A járművekben a régi idők szép formáit próbáltam megörökíteni (kalózhajó stb.), míg az anya és picinye sorozatban a természettől ellesett pillanatokat formáltam játékká. Igyekszem, hogy mindegyik „szülöttem” fejlessze a gyerekek kreativitását.

A játékok alapanyaga juharfa – ez hosszú élettartamot biztosít, így azok több generációt is kiszolgálnak. A festékek egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaznak.

https://www.facebook.com/Faunatradekft/

Honlap: https://www.faunatrade.hu

E-mail: [email protected]

Tel.: +36 70 884 6466

Weboldal

További kézművesek