Karácsony Budapesten

Rólunk

Kedves Látogatónk!

 

Várod már a forraltbor és a mézeskalács fűszeres illatát, a karácsonyi fények csillogását, az ünnepi hangulatot a vásári forgatagban, a nevetést a barátokkal, a meghitt pillanatokat a családdal?

2022-ben is vár a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren!

A Budapest Brand nZrt, a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete már azon dolgozik, hogy 2022-ben is élményekben gazdag, felszabadult, mégis biztonságos adventi környezetet teremtsen szeretett közösségnek, amelyhez Te is hozzátartozol!

Látogass el idén novemberben is a Vörösmarty térre, fedezd fel a hazai kézművesek standjait, és lepd meg szeretteidet egy valóban egyedi ajándékkal, vagy csak merülj el az ámulatos forgatagban egy forró itallal a kezedben!

Nálunk megtalálsz mindent az ünnepekre: nagy műgonddal készült kerámiák és csalogató mézeskalácsok, pihepuha tervezői sapkák és sálak, és különleges fadíszek a tökéletes karácsonyfához, itt bátran szemezgethetsz a bőséges kínálatból.

Válogass a számos ízműves konyhájából: a hagyományos vásári ételek és italok mellett ínyenc különlegességek is várnak téged. A gasztronómiai élmények megkoronázása pedig a gondtalan és szeretetteljes együttlét élménye! Hiszen mindannyiunk legnagyobb ajándéka, maga az ünnep!

Böngészd addig is honlapunkat, ahol hamarosan friss információkkal jelentkezünk, és találkozzunk 2022-ben is Európa egyik legszebb karácsonyi vásárán!

Köszöntő

Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere

 

A karácsony a szeretet, az advent a várakozás ünnepe.
Személyes emlékeinkben ugyanúgy él az ünneplőbe öltözött város képe, a sütemény illata, a díszes vásár forgataga, mint szüleink boldog mosolya, amikor a gondosan elrejtett ajándék végre előkerült.

Ünnepeinkkel fényt gyújtunk az év legzordabb, legsötétebb időszakában.

2021 karácsonya legyen ismét Budapest fénnyel teli ünnepe!

Miközben tudjuk, az ünnepi készülődés napjaiban a város még a megszokottnál is zajosabb és zsúfoltabb, jó, ha emlékezünk arra, hogy az advent a keresztény világ számára az eljövetel időszaka, vagyis az elcsendesedés, a magunkba nézés, egyben a figyelmes kifelé fordulás ideje is.

Ki és mi diktálja a tempót életünkben?

Túlságosan rohanunk. Túl gyorsan beszélünk. Túl gyorsan gondolkodunk, túl gyorsan cselekszünk.

Talán elfelejtettük vagy egyszerűen nincs időnk arra, hogy figyeljünk a várakozás szépségére, feszültségére, a készülődés örömére. Pedig ez éppen annyi örömöt rejt magában, mint maga az ünnep.

Ha megértjük lényegét, az ünnep tanít bennünket. Megtanít arra, hogy több időt kell fordítsunk emberi kapcsolatainkra. Megtanít arra, hogy gyakoroljunk türelmet, megértést másokkal szemben.

Az advent heteiben nemcsak arra kell figyelnünk, ami a szemünk előtt van, hanem arra is, ami nem látható.

Ha megpróbálunk lassítani, elfogadni azt, hogy mindennek meg van a maga ideje, talán teljesebb életet élhetünk.

Teljes életet azonban egyedül nem tudunk élni. Szükségünk van a másikra, szükségünk van szeretteinkre, szükségünk van embertársainkra.

A járvány szomorú hónapjai megmutatták mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, mennyire fontos a család.

Fedezzük fel újra a közösségeinkben rejlő erőt, és persze ehhez tegyük hozzá a mi közösségteremtő energiáinkat is.

Ha így teszünk felélednek, megerősödnek a közösségek, vagy akár újak is születhetnek.

Legyen ez a néhány hét megértéssel, figyelemmel és örömmel teli időszak.

Adjunk a szeretetünkből! Ez az, amiről az adventnek és a karácsonynak valójában szólnia kell.

Tovább olvasom