http://LÁNGOSOZÓ

Ízműves

Czingisszer László

lángoslepény

Az én történetem:

Éveken keresztül üzemeltettünk magyaros jellegű Street Food büféket a Budai várban, a belvárosban a Fashion Streeten, valamint a Hungaroring területén. A Cafe de Paris éttermet 14 éve indítottuk a Vörösmarty téren. Hivatásunk a túlnyomó részt külföldi vendégkörünkkel megismertetni a magyarkonyha remekeit. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a megújuló konyhatechnológiának köszönhető újra gondolt magyaros ízeket varázsoljunk a tányérra.

Mit találsz nálam:

A lágy kelt tésztából készülő sült lepény a hagyományos magyar konyha elidegeníthetelen részét képezi, méghozzá annyira, hogy annak receptjén történő bárminemű változtatás főben járó bűn. A lángos úgy jó, ahogy van, és maximum a rá kerülő feltétek variálásában engedi meg a kísérletezést, abban viszont manapság egészen széles a spektrum, miközben egy keményvonalas rajongó azért nem lép tovább a sajtos-tejfölös változaton. Ami viszont még a távoli 80-as években számított extrém megoldásnak, de hát változnak az idők, és mint mondtuk, a lángosfeltétek is. Találsz nálunk a hagyományos ízek mellett vegán lángost is, de extra ízekkel is készülünk, mint a karcagi birkapörkölt, a csirkepaprikás, a hagymás-kolbászos ragu, a csülkös-káposztás vagy az indiai-curry.

  • http://LÁNGOSOZÓ
  • http://LÁNGOSOZÓ
  • http://LÁNGOSOZÓ